2013.08.30.
16:28

Írta: Puncsedlina

Tönkölylisztes Fornetti pogácsa.

Ez a recept nagyon gyors, nagyon egyszerű, és az eredmény nagyon finom!

sajtos-tönkölyös-pogácsa.jpgHozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

100 g fehér finomliszt

100 g vaj

70 g trappista sajt

4 ek tejföl 

4 cl víz

1 mk cukor, 2 mk só

fél csomag adalékmentes porélesztő (DM-ben kapható)

Ha nincs otthon konyhai mérleged, nyugodtan kimérheted a lisztet pohárban is. 100 g ≈ 1,5 dl liszt. 

Az összetevőket egy tálban jól összegyúrjuk, a lényeg hogy kb. 5 perc gyúrás után olyan állagú tésztát kapjunk, amit legszívesebben azonnal megennénk! :) Nem ragacsos, nem gumis, finom puha cipócskát formázunk, letakarjuk egy konyharuhával és 10 percre meleg helyre tesszük.

Ezután 3 cm magasságúra nyújtjuk, kb 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A pogikat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük felvert tojással és mehetnek is a sütőbe!

Gázsütő esetén 2-es (175C°) fokozaton sütjük 17 percig.

Szólj hozzá!

Címkék: recept fornetti sajtos pogácsa tönkölybúza pogácsa gyors pogácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://puncsedlina.blog.hu/api/trackback/id/tr265484937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása