Ez a recept nagyon gyors, nagyon egyszerű, és az eredmény nagyon finom!
Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g fehér finomliszt
100 g vaj
70 g trappista sajt
4 ek tejföl
4 cl víz
1 mk cukor, 2 mk só
fél csomag adalékmentes porélesztő (DM-ben kapható)
Ha nincs otthon konyhai mérleged, nyugodtan kimérheted a lisztet pohárban is. 100 g ≈ 1,5 dl liszt.
Az összetevőket egy tálban jól összegyúrjuk, a lényeg hogy kb. 5 perc gyúrás után olyan állagú tésztát kapjunk, amit legszívesebben azonnal megennénk! :) Nem ragacsos, nem gumis, finom puha cipócskát formázunk, letakarjuk egy konyharuhával és 10 percre meleg helyre tesszük.
Ezután 3 cm magasságúra nyújtjuk, kb 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A pogikat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük felvert tojással és mehetnek is a sütőbe!
Gázsütő esetén 2-es (175C°) fokozaton sütjük 17 percig.