2014.01.12.
13:09

Írta: Puncsedlina

Kínai sült tészta

Ezt a receptet a testvéremnek ajánlom, sok szeretettel! :)

Én tofuval csináltam, de húsimádóknak csirkével is éri!  Vani kedvéért most ezt írom.

Hozzávalók 2 főre:

15 dkg csirkemell

15 dkg fejes káposzta

fél póréhagyma

fél csomag spagetti tészta

4 cl szójaszósz

 

A csirkemellet apró darabokra, a káposztát vékony csíkokra, a hagymát vékony karikákra szeleteljük.

A csirkemellet egy evőkanálnyi olajon, mély, teflonos serpenyőben aranybarnára pirítjuk.

Ha elkészült, egy tálba szedjük, és félretesszük.

A póréhagymát, és a káposztát a serpenyőbe szórjuk, fél dl vizet öntünk rá,  és közepes lángon addig sütjük, míg a víz teljesen elpárolog alóla..kb. 5 perc. (Ha még túl nyersek a zöldségek, megint öntünk rá fél dl vizet, és elfőzzük alóla azt is.) Ezután hozzáadjuk a csirkéhez.

A serpenyő aljára 3 evőkanálnyi olajat öntünk, a spagetti tésztát félbe törjük, majd a serpenyőbe tesszük, úgy hogy a szálak párhuzamosak legyenek, különben összekuszálódva esélyünk sem lesz őket átforgatni, hogy mind megpiruljon.

Közepes lángon 5 percig pirítjuk a tésztát, majd 3 dl vizet öntünk rá, lefedjük, és 8 percig főzzük. Ezután levesszük róla a fedőt, és elforraljuk alóla a vizet.

A már kész csirkét, és zöldségeket hozzáadjuk a tésztához, 3 percig együtt pirítjuk őket, majd 4cl szójaszószt öntünk rá, levesszük a tűzről, jól átkeverjük, és tálalhatjuk is.

:*

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://puncsedlina.blog.hu/api/trackback/id/tr65753263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása