Ezt a receptet a testvéremnek ajánlom, sok szeretettel! :)
Én tofuval csináltam, de húsimádóknak csirkével is éri! Vani kedvéért most ezt írom.
Hozzávalók 2 főre:
15 dkg csirkemell
15 dkg fejes káposzta
fél póréhagyma
fél csomag spagetti tészta
4 cl szójaszósz
A csirkemellet apró darabokra, a káposztát vékony csíkokra, a hagymát vékony karikákra szeleteljük.
A csirkemellet egy evőkanálnyi olajon, mély, teflonos serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Ha elkészült, egy tálba szedjük, és félretesszük.
A póréhagymát, és a káposztát a serpenyőbe szórjuk, fél dl vizet öntünk rá, és közepes lángon addig sütjük, míg a víz teljesen elpárolog alóla..kb. 5 perc. (Ha még túl nyersek a zöldségek, megint öntünk rá fél dl vizet, és elfőzzük alóla azt is.) Ezután hozzáadjuk a csirkéhez.
A serpenyő aljára 3 evőkanálnyi olajat öntünk, a spagetti tésztát félbe törjük, majd a serpenyőbe tesszük, úgy hogy a szálak párhuzamosak legyenek, különben összekuszálódva esélyünk sem lesz őket átforgatni, hogy mind megpiruljon.
Közepes lángon 5 percig pirítjuk a tésztát, majd 3 dl vizet öntünk rá, lefedjük, és 8 percig főzzük. Ezután levesszük róla a fedőt, és elforraljuk alóla a vizet.
A már kész csirkét, és zöldségeket hozzáadjuk a tésztához, 3 percig együtt pirítjuk őket, majd 4cl szójaszószt öntünk rá, levesszük a tűzről, jól átkeverjük, és tálalhatjuk is.
:*