2014.01.13.
19:25

Írta: Puncsedlina

Házi tortilla recept

Kicsit túlzás ezt receptnek nevezni, hisz olyan egyszerű... Nincs benne semmiféle adalékanyag, és a költsége töredéke a bolti tortilla árának.DSC_1403_1.JPG

Hozzávalók 2 főre:                            
              

3 dl finomliszt

1 mokkáskanál cukor

1/2 mokkáskanál só

1 evőkanál olaj

1 dl víz             


                                    

A lisztet, cukrot, és a sót összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd alaposan szétmorzsoljuk a kis darabkákat, hogy az olajat jól szétoszlassuk a lisztben.

Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle, majd ha van rá lehetőségünk, frissen tartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük pihenni. Minél többet áll a hűtőben, annál könnyebben nyújtható, és finomabb lesz a tészta.

Ezután 4 részre vágjuk a tésztát, és kis golyókat formázunk belőlük.

Alaposan meglisztezett nyújtódeszkán palacsinta nagyságúra nyújtjuk a golyókat, és egy serpenyőben, közepes lángon kisütjük őket. 

Serpenyőben megpirított sajttal, valamint fokhagymás tejföllel, paradicsommal, és salátával szoktam megtölteni, de ez már csak ízlés kérdése..

Szólj hozzá!

Címkék: tortilla házi tortilla lap

A bejegyzés trackback címe:

https://puncsedlina.blog.hu/api/trackback/id/tr295756782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása