Kicsit túlzás ezt receptnek nevezni, hisz olyan egyszerű... Nincs benne semmiféle adalékanyag, és a költsége töredéke a bolti tortilla árának.
Hozzávalók 2 főre:
3 dl finomliszt
1 mokkáskanál cukor
1/2 mokkáskanál só
1 evőkanál olaj
1 dl víz
A lisztet, cukrot, és a sót összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd alaposan szétmorzsoljuk a kis darabkákat, hogy az olajat jól szétoszlassuk a lisztben.
Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle, majd ha van rá lehetőségünk, frissen tartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük pihenni. Minél többet áll a hűtőben, annál könnyebben nyújtható, és finomabb lesz a tészta.
Ezután 4 részre vágjuk a tésztát, és kis golyókat formázunk belőlük.
Alaposan meglisztezett nyújtódeszkán palacsinta nagyságúra nyújtjuk a golyókat, és egy serpenyőben, közepes lángon kisütjük őket.
Serpenyőben megpirított sajttal, valamint fokhagymás tejföllel, paradicsommal, és salátával szoktam megtölteni, de ez már csak ízlés kérdése..